Tapahtumat verkossa

Puhevammaisten viikon 2.–8.10.2023 tapahtumatietoja päivitetään näille sivuille sitä mukaa kun aikataulut ja ohjelmat varmistuvat. Lisätietoja teemaviikosta ja ohjeita tapahtumien ilmoittamisesta voit kysyä: niko.eloranta(at)kvl.fi

Sivu 1/1 (5 tapahtumaa) tiistai 3.10.2023

TulkkausILONA:n somessa vinkkejä puhetta tukevista ja korvaavista kommunikaatiomenetelmistä (AAC) sekä selkomateriaaleista ja niiden käyttötavoista.

Jaamme somessa videoita ja tietoa puhevammaisten viikon teeman mukaisesti. Vinkkejä puhetta tukevista ja korvaavista kommunikaatiomenetelmistä (AAC) sekä selkomateriaaleista ja niiden käyttötavoista.

Lisätietoja: Tulkkausilonan instagram- ja Facebook-sivut.

Järjestäjä: TulkkausILONA Oy

Infokväll om afasi

Tistag 3.10 kl. 17.00 – 18.30

Under veckan för personer med tal- och kommunikationssvårigheter bjuder SFV på en informationskväll om afasi för dig som lever med afasi, för anhöriga och andra intresserade.

Vad innebär det att ha afasi? Vad händer i hjärnan? Vi får svar på frågorna av talterapeuten Victoria Mankki som är specialiserad på vuxenneurologi och har lång erfarenhet av arbete med personer med afasi och traumatiska hjärnskador, deras anhöriga och vårdpersonal. Författaren och erfarenhetstalaren Christa Mickelsson som själv i unga år drabbades av stroke berättar om sina erfarenheter av att leva med afasi.

Programmet strömmas för dig som inte har möjlighet att delta på plats.

Vi bjuder på kaffe och tilltugg.

Anmäl dig senast den 29 september. Vänligen skriv i meddelanderutan om du deltar på plats eller online.

Jag vill anmäla mig till evenemanget.

Evenemanget genomförs med hjälp av Stroke- och afasifonden inom  SFV  vars syfte är att sprida kunskap om stroke och afasi främst på svenska.

Du hittar information om tillgängligheten i SFV-huset G18 här.

 

Tillägssinformation: Evenemang – SFV

Vid frågor kontakta: Anna-Karin Öhman, anna-karin.ohman(at)sfv.fi, 050 342 1890.

Plats: SFV-huset G18 och på nätet, Georgsgatan 18, 00120 Helsingfors

Seksuaalisuus ja puhevamma – onko tälle aiheelle tilaa kommunikaatiossa?

Tervetuloa tiistaina 3.10 klo 18:00-19:00 pysähtymään hetkeksi pohtimaan, miten seksuaalisuus näkyy teemana kommunikoinnin apuvälineissä ja minkälaisia materiaaleja ja mahdollisuuksia seksuaalisuudesta kommunikointiin on. Mitä seksuaalikasvatus on ja mitä merkitystä tällä osa-alueella on muun muassa seksuaalisen kaltoinkohtelun ennaltaehkäisyssä?

Järjestäjänä ja puhujana toimii Suomen suurimman seksuaalisuusteemaisen materiaalipankin ylläpitäjä, toimintaterapeutti ja erityistason seksuaaliterapeutti Henna Suikki. Tilaisuus on avoin kaikille ja maksuton, eikä tarvitse ennakkoilmoittautua. Voit tulla vain mukaan suoraan Zoomiin. Linkki löytyy Instagramin biolinkistä sekä Facebookin julkaisusta.

 

Linkki tapahtumaan: https://us06web.zoom.us/j/89005569659

Järjestäjä: SelkoSeks / Henna Suikki

Tulen ymmärretyksi ja ymmärrän sinua -maksuton webinaari

Webinaarissa 3.10.2023 klo 17.30–18.30 kommunikaatio-ohjaaja Henna Sillanpää Kommunikaatio ILOsta, innostaa ja rohkaisee puhetta tukevien keinojen monipuolisiin mahdollisuuksiin tukea sekä ymmärtämistä, että ymmärretyksi tulemista.

 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot webinaarista: https://verkkokoulutus.kommunikaatioilo.fi/tulen-ymmarretyksi-webinaari. Webinaari tallennetaan eli mikäli ei pääse osallistumaan tiistaina klo 17.30 webinaariin, tallenne on katsottavissa sunnuntaihin 8.10.2023 saakka.

Lisätietoja tilaisuudesta: henna(at)kommunikaatioilo.fi

Järjestäjä: Kommunikaatio ILO Oy

Yhdessä ja yksin -kansallinen dialogi. Kommunikaation apuvälineet: keskustelemmeko samalla kielellä?!

Intonaattorit Oy järjestää tiistaina 3.10 klo 14:00–16:00 keskustelutilaisuuden hybridimallina mahdollistaen osallistumisen niin etänä kuin paikan päällä Espoon Leppävaarassa. Keskustelemme kommunikaation apuvälineistä ja mitä ajatuksia ne/ niiden käyttö/ niistä keskustellessa käytetty kieli/sanat osallistujissa herättää. Keskustelu on osa kansallisia dialogeja. Kansallisten dialogien tarkoituksena on rakentaa keskusteluihin osallistujien kokemusten kautta yhteistä ymmärrystä erilaisista yhteiskunnallisista ilmiöistä, haasteista ja mahdollisuuksista.  Osana puhevammaisten viikkoa haluamme kutsua sinut dialogiin kommunikaation apuvälineistä.

Dialogiin osallistuminen on avoin kaikille, mutta olemme myös kutsuneet erilaisia näkökulmia keskustelemaan heidän kokemuksistaan ja ajatuksista liittyen juuri kommunikaation apuvälineisiin. Dialogissa olet aina oman kokemuksesi asiantuntija, ja haluamme kuulla nimenomaan sinun ajatuksiasi ei tietoasi aiheesta. Toivomme saavamme myös syvempää ymmärrystä kielestä ja sanastosta, jota käytämme kommunikaation apuvälineisiin liittyen.

Dialogi aloitetaan tasan klo 14:00. Tule siis ajoissa linjoille/paikalle, koska dialogiin ei voi tulla kesken. Jos myöhästyt, pääset mukaan vasta dialogin keskusteluosuuden jälkeen, klo 15:30.

 

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumiset 29.9.2023 mennessä Intonaattorit Oy:n varauskalanterista. Muistathan kertoa ilmoittautuessasi osallistutko etänä vai paikan päällä.

Paikka läsnäosallistumiselle: Linnoitustie 2 B, Espoo

Järjestäjä: Intonaattorit Oy