Tapahtumat verkossa

Puhevammaisten viikon 2.–8.10.2023 tapahtumatietoja päivitetään näille sivuille sitä mukaa kun aikataulut ja ohjelmat varmistuvat. Lisätietoja teemaviikosta ja ohjeita tapahtumien ilmoittamisesta voit kysyä: niko.eloranta(at)kvl.fi

Sivu 1/1 (3 tapahtumaa) torstai 5.10.2023

TulkkausILONA:n somessa vinkkejä puhetta tukevista ja korvaavista kommunikaatiomenetelmistä (AAC) sekä selkomateriaaleista ja niiden käyttötavoista.

Jaamme somessa videoita ja tietoa puhevammaisten viikon teeman mukaisesti. Vinkkejä puhetta tukevista ja korvaavista kommunikaatiomenetelmistä (AAC) sekä selkomateriaaleista ja niiden käyttötavoista.

Lisätietoja: Tulkkausilonan instagram- ja Facebook-sivut.

Järjestäjä: TulkkausILONA Oy

AAC-keinot & erilaiset sovellukset kommunikoinnin tukena

Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry järjestää torstaina 5.10. klo 17:30–19:00 verkkotapahtuman AAC-keinoista sekä siitä, miten erilaiset digitaaliset sovellukset voivat olla avuksi mm. eri-ikäisille vammaisille tai muistisairaille henkilöille vuorovaikutukseen ja kommunikointiin.

Tule kuulemaan lisätietoja AAC:stä sekä kahdesta vuorovaikutus- ja kommunikointisovelluksesta. Mahdollisuus kysyä puhujilta tarkentavia kysymyksiä.

Ohjelma:

  • AAC ja apuvälineet tutuiksi- perustietoa puhetta tukevista ja korvaavista keinoista, Paula Herkman, puheterapeutti
  • Vilo-vuorovaikutuspassi, Henna Sillanpää, kommunikaatio-ohjaaja
  • Evin Assist -kommunikointisovellus, Simon Björklund

Järjestäjä: Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry

Ilmoittautuminen:  ilmoittaudu mukaan viimeistään 3.10.23 Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry:n ilmoittautumislomakkeella. Etätapahtuma, ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki (Teams) viimeistään tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Lisätietoja tilaisuudesta: akseli(at)jaatinen.info, p.09 477 1002

Linkki tarkempiin tapahtumatietoihin: https://www.jaatinen.info/tapahtumia/tapahtumat/sovellukset/

Vinkki-ilta – Suun motoriikka haltuun

Aivoliiton Kommunikaatiokeskus / Arjen vinkit vanhemmille -toiminta järjestää torstaina 5.10.2023 klo 17:00– 18:30 maksuttoman Vinkki lllan teamsin välityksellä.

Tervetuloa saamaan keinoja ja vinkkejä lapsen kielenkehityksen ja oppimisen tukemiseen arjessa. Vinkki-illan teemana on suun motoriikka.

Vinkki-illassa tutustutaan erilaisiin keinoihin, joilla harjoittaa suun alueen motoriikkaa, kuten suujumppaan. Suujumppa on leikkiä, jossa huomio kiinnitetään suun ja kasvojen alueille. Suujumpalla voidaan lisätä lapsen tietoisuutta omasta kasvojen alueestaan sekä aktivoida ja vahvistaa kasvojen alueen lihaksistoa, joiden toiminta vaikuttaa puheen kehitykseen ja tuottamiseen. Vinkki-illassa saat vinkkejä ja ideoita, miten tukea lapsen suun alueen motoriikkaa kotona arjen tilanteissa.

Ilmoittautuneet saavat sähköpostiinsa vahvistuksen ilmoittautumisesta, sekä linkin, josta pääsevät liittymään mukaan tilaisuuteen.

Tilaisuutta ei tallenneta.

Tilaisuus on tarkoitettu vanhemmille, joilla on huoli lapsensa puheen ja kielenkehityksestä. Myös ammattilaiset, jotka kohtaavat arjessa lapsia, joilla on puheen ja kielenkehityksen haasteita, ovat tervetulleita mukaan.

 

Järjestäjä: Aivoliiton Kommunikaatiokeskus / Arjen vinkit vanhemmille -toiminta

Ilmoittautuminen: ilmoittaudu viimeistään 4.10.2023 Aivoliiton ilmoittaumislomakkeella.

Lisätietoja: anni.vieru(at)aivoliitto.fi tai taina.olkinuora(at)aivoliitto.fi

Linkki tarkempiin tapahtumatietoihin: https://www.aivoliitto.fi/tapahtumat/vinkki-ilta-suun-motoriikka-haltuun/#699d9289